امروزه طراحی فرش دیگر تنها به شکل کلاسیک و سنتی نیست و مطابق سلیقههای امروز طراحی میشود. این تغییر سبک و طراحی، بیشتر به ذائقه مردم بازمیگردد، چون به نظر میرسد از یک دورهای به بعد فرشهای کلاسیک جذابیت خود را بین قشری از جامعه که بیشتر جوانها بودند، از دست دادند. همراه مجله دلتا باشید تا در ادامه بیشتر درباره فرش فانتزی صحبت کنیم.
کاربرد اصلی فرشهای فانتزی برای کجاست؟
فرش فانتزی که بهصورت ماشینی بافته میشود از طرحهای ساده و خلوت تشکیل شده که غالباً الگوهای درشتی مانند اشکال هندسی درشت، گلهای درشت و … دارند. این ویژگی ظاهری آنها را از حالت رسمی و کلاسیک دور کرده و شکل و شمایل مدرنی به آنها داده است؛ بنابراین به جرأت میتوان گفت اگر دکوراسیون کلاسیک و رسمی دارید بهتر است از این فرشها استفاده نکنید.
ویژگیهای یک دکوراسیون برای استفاده از فرش فانتزی چیست؟
باید بدانید دکوراسیونهای مدرن و فانتزی که اغلب از سادگی بیشتری استفاده کردهاند و بهعلاوه نقش و نگار شلوغ و تزئینات پیچیده در آنها دیده نمیشود از جمله فضاهای مناسب این فرش هستند. در این فضاها رنگها بهصورت یکدست و تندتری استفاده شدهاند و نقش بیشتری در دید بصری دارند که این ویژگی در کنار استفاده ازاین مدل فرش همخوانی بالایی دارد.
فرش فانتزی از دید کلی
فرش فانتزی نیز مانند تمام فرشها باید ازنظر دوام و کیفیت در جایگاه خوبی قرار بگیرد تا رضایت مشتری را جلب کند. بافت این فرشها بهطورمعمول با نخهای پلیاستر و پلی پروپیلن انجام میشود و این نخها اگر بهصورت هیت ست شده استفاده شوند کیفیت و دوام فرش را ارتقا میدهند؛ چون در فرایند هیت ست، نخها در برابر موارد فرسایشی که به بافت فرش آسیب میزند مقاوم میشوند و بهعلاوه پرزدهی خود را از دست میدهند که طبیعتاً دیگر باعث ایجاد حساسیت نمیشوند.
نکته دیگر در فرشهای فانتزی میزان شانه و تراکم آنهاست. این فرشها در تراکم متفاوت بافته میشوند و هرچه میزان تراکم و فشردگی فرش افزایش یابد فرش ازنظر کیفی و همینطور قیمتی در جایگاه بالاتری قرار میگیرد.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با دکوراسیون اتاق نشیمن، مطلب “طراحی و چیدمان اتاق نشیمن” را مطالعه فرمایید.